Menu

INTENSIU DE CREACIÓ DE DANSA-TEATRE

CAT (en castellano a bajo)

El taller està dirigit a ballarines/ballarins, performers i actores/actors. Sophie Thirion ens ofereix un espai per a la investigació i la creació escènica. Un laboratori per explorar i navegar a través del món de les arts vives, utilitzant com a eix central el cos amb tot el moviment, l'expressió i la narració. En aquest curs ens inspirarem del tema “la page blanche” per crear i compondre danses/escenes/performance en temps present com una “Jam Creativa”. Saltar al buit on tot és possible i dibuixar quadres poètics en moviment. Escoltant la part intuïtiva i instintiva, descobrint així l'autenticitat, la vulnerabilitat i la força del nostre potencial creatiu. És el moviment allò que ens provoca les sensacions? És el sensible el que pinta el moviment amb una qualitat particular? És un llenguatge perpetu entre l'acció física i el sentiment que ens permet seguir vius i presents a l'escenari? El maneig d'objectes i vestuari serà part integral d'aquesta investigació i així permetre als participants indagar en les múltiples facetes expressives. Crear i teixir llaços entre llenguatges físics i visuals per obrir un diàleg metafòric i deixar-nos sorprendre per la nostra imaginació individualment, en duos, trios o escenes grupals. Un joc constant entre l'escolta interna i externa, anar i venir del conscient a l'inconscient. Un espai per trobar una sinceritat expressiva en consciència.

La Lírica Física és un sistema en què s'aborda el cos i el moviment de les creadores i els creadors a partir de la seva sensibilitat viva, de les pròpies qualitats escèniques i de la seva relació amb elements o materials, que configuren una poètica visual i corporal, articulats com un tot. Cada participant rebrà un correu de benvinguda i confirmació amb més indicacions uns dies abans de començar el whorkshop.

CAST

El taller está dirigido a bailarinas/bailarines, performers y actoras/actores. Sophie Thirion nos ofrece un espacio para la investigación y la creación escénica. Un laboratorio para explorar y navegar a través del mundo de las artes vivas, utilizando como eje central el cuerpo con todo su movimiento, su expresión y su narración. En este curso nos inspiraremos del tema “la page blanche” para crear y componer danzas/escenas/performance en tiempo presente como una “Jam Creativa”. Saltar al vacío donde todo es posible y dibujar cuadros poéticos en movimiento. Escuchando la parte intuitiva e instintiva, descubriendo así la autenticidad, la vulnerabilidad y la fuerza de nuestro potencial creativo. ¿Es el movimiento lo que nos provoca las sensaciones? ¿Es lo sensible lo que colorea el movimiento con una cualidad particular? ¿Es un lenguaje perpetuo entre la acción física y el sentimiento que nos permite seguir vivos y presentes en el escenario? El manejo de objetos y vestuario será parte integral de esta investigación y así permitir a los participantes indagar en sus múltiples facetas expresivas. Crear y tejer lazos entre lenguajes físicos y visuales para abrir un diálogo metafórico y dejarnos sorprender por nuestra imaginación individualmente, en dúos, tríos o escenas grupales. Un juego constante entre la escucha interna y externa, un ir y venir del consciente al inconsciente. Un espacio para encontrar una sinceridad expresiva en consciencia.

La Lírica Física es un sistema en el que se aborda el cuerpo y el movimiento de las creadoras y los creadores a partir de su sensibilidad viva, de sus propias cualidades escénicas y de su relación con elementos o materiales, que configuran una poética visual y corporal, articulados como un todo. Cada participante recibirá un mail de bienvenida y confirmación con más indicaciones unos días antes de empezar el whorkshop.

Biografia

    SOPHIE THIRION

    SOPHIE THIRION (Brussel·les, 1978) A més de ser la meva professió, la creació escènica i l'art en general és per mi un pilar de vida: és el que m'orienta per saber cap on avançar. Va ser aquest impuls el que em va portar a iniciar la meva formació al Teatre Físic a l'Escola de Jacques Lecoq a Brussel·les (1998 – 2001) ia continuar amb la meva formació com a creadora teatral a Laboratori Escola d'Expressió Corporal Dramàtica, amb Jessica Walker, a Barcelona ( 2005 – 2008). El meu interès per trobar un llenguatge propi dins del moviment expressiu, em porto a investigar la dansa, la dansa-teatre, la dansa Butoh amb mestres com Atsushi Takenouchi, Minako Seki, Yumiko Yoshioka, Thomas Hauert, David Wampach, Pau Aran, Meritxell Checa , Andres Waksman, Linn Johansson, Patrice Barthes, Nadine Abad, Casa Bardet, Magdalena Bahamondes, Anette Jeannot, Denise Namura, Mercedes Boronat.

    La pregunta pel que habita l'espai entre la dansa, el teatre i per com s'incorpora allò que és visual plàstic a les arts vives ha cridat especialment el meu interès i està sempre present en mi, i és des d'ella que he desenvolupat tots els meus treballs de docència i de creació, donant forma a una estètica pròpia que impregna les meves creacions artístiques, com succeeix a “Amapola”, “el Susurro de Blue”,“La femme Oiseau” , “Schiele, dones al descobert”, “Brisa”, “Nivis” i “Home” . En paral·lel a les meves creacions pròpies, he desenvolupat co-creacions amb diversos artistes entre ells: duo de dansa-teatre, “Etarais” amb Meritxell Checa, duo de dansa-teatre, “Magnètica” amb Vinicius Carvalho.També he participat en diverses creacions “Site Specific” en reserves naturals amb la companyia “Azul Teatro” (Alt Festival, Malta i OperaPrima Italia). En els darrers anys m'he centrat més en la direcció artística. He realitzat la creació i posada en escena de “Wak” un espectacle familiar inspirat en els contes d'Olga de Dios, “Home” la meva primera gran producció, una peça híbrida de les arts vives que es va estrenar al Teatro Circo de Múrcia. També vaig participar com ajudant de direcció a diverses obres. Acompanyeu més de 30 joves artistes en el desenvolupament de la creació en solitari, així com joves companyies d'ull extern i suport a la creació. Actualment em trobo en procés de creació d'un nou solo “Inherent”.


Curs passat:

Del: 29/10/2022 al 30/10/2022
dissabte i diumenge de 10h a 14h
80€ y 70€ para los alumnos de la Visiva y la Lírica Física