Menu

Bestiari Dixit forma part del projecte Balla’m un llibre impulsat per l’APdC i Biblioteques de Catalunya. Peça està enfocada en diversos elements de l’obra Bestiari de Joan Fuster i Ortells: els aforismes, el seu contingut i enginy, així com el format del llibre, el seu disseny, el joc amb el grafisme i el sentit compositiu de la presentació del contingut.

Els aforismes del Bestiari parteixen d’imatges senzilles, però estan carregades d’un elevat grau d’ironia, agut sentit de l’humor i un rerefons filosòfic potent. Volem desgranar el material literari de la mateixa manera que desgranem el moviment, la forma i el gest. La relació entre el grafisme (la lletra majúscula-minúscula), la paraula (nom/verb), i l’aforisme (frase). En aquest exercici de desgranar cada element d’un conjunt expressiu, trobem un paral·lelisme interessant en la relació entre la paraula i el moviment: com un nom o un verb ressona amb el cos i el moviment i li dona sentit. Ens preguntem com donar nom a la forma, o a l’acció donar-li un verb, i de quina manera un material físic o una escena es relaciona amb un aforisme.

A partir d’aquest plantejament, es proposa una performance interactiva on el públic sigui partícip a diversos nivells: amb la disposició de l’espai, amb la construcció dels elements escenogràfics i amb la lectura dels aforismes.

Dins del marc del Balla’m un llibre, un projecte de l’APdC i Biblioteques de Catalunya

Amb suport de: Lleialtat Santsenca, La Visiva i KUD NUM

Fitxa artística

    Creació i interpretació Mireia de Querol Duran i Urša Sekirnik
    Escenografia Anna Llimos Vidal
    Vestuari Urša Sekirnik
    Mirada externa Anna Rubirola i Cecilia Colacrai
    Amb suport APdC, Biblioteques de Barcelona, La Visiva, KUD NUM, Lleialtat Santsenca