Menu

Desert és un projecte que parteix de la peça Timber (2009) del compositor americà Michael Gordon (1956-) i que va ser estrenada a Espanya per l’ensemble de percussió FRAMES Percussion l’any 2016.

La nostra proposta és d’una nova posada en escena amb dansa i un innovador disseny de so. Es proposa una relectura de la peça musical a través d’una experiència immersiva única.

L’espectacle, amb sis músics i tres ballarins, vol posar l’accent en l’austeritat i la fisicalitat del material sonor i traslladar-ho al públic a través, per una banda, d’una dansa de molta proximitat amb l’espectador (que estaria situat al voltant de l’escena) i, per altra banda, a través d’una amplificació sonora que permeti focalitzar l’atenció en els subtils i delicats canvis de la música de Michael Gordon; tot situant el públic al centre del so.


Albert Quesada és un ballarí, professor i coreògraf espanyol de Barcelona. L’exploració i la traducció d’estructures musicals i composicions en la coreografia i la invitació a l’espectador a percebre i escoltar les obres proposades, se situa al cor del seu treball coreogràfic. Té molts projectes artístics, educatius, per a la càmera i per a l’escenari.

Al 2005 Albert crea Solo on Bach & Glenn, Solos Bach & Gould (2010). Això va ser seguit per Trilogy (2011), creada amb Vera Tussing, una nit de tres peces curtes que exploren les estructures musicals. Albert després es va expandir a coreografies més grans, grupals amb les peces Ensemble (2012) i Slow Sports (2012), i Wagner & Ligeti (2014), un examen de la nostra comprensió de la música orquestral, Slow Sports Outdoors (2014), Slow Sports Kids (2015), OneTwoThreeOneTwo (2015), un duet inspirat pel món del flamenc, i VIVA (2016), on el grup amateur De Genoten balla les Quatre Estacions de Vivaldi. It’s time (2017) va ser una col·laboració amb Octavi Rumbau, Federica Porello i Zoltán Vakulya. I com artista associat al Mercat de les Flors (Barcelona), ha creat la peça de gran format Flamingos (2019). També ha coreografiat We Will Meet Again(2021) per a la Universitat AP d’Anvers, i Fire Burns Slowly at First(2021) per a la Universitat Drexel de Filadèlfia.

http://www.acmearts.xyz/


Mostra passada:

21-06-2022 17:00
Portes obertes