Una producció per “Balla’m un llibre 2019” de l’APDC i la Generalitat de Catalunya. Amb el suport de CC Barceloneta i La Visiva.
OLOR DE MENTA és un espai imaginat a on dos cossos es posen al servei de la poesia escènica de Joan Brossa i et conviden a imaginar. L’ OLOR DE MENTA envaeix l’espai durant quinze-vint minuts tot posant en valor la poesia escènica de Brossa amb la qual juguem practicant la nostra pròpia dansa. OLOR DE MENTA és una exploració que deixa rastre en la qual partim de poemes escènics de Brossa per a fer un “text de textos”, és a dir, un collage dels seus poemes escènics que fa de fil conductor i que representarem per a crear un nou collage escènic tot jugant i revisant el “text de textos” des de la nostra aproximació a la dansa i a l’escena. OLOR DE MENTA és un collage al pur estil Brossià a on a partir de diferents poemes escènics de l’autor creem un collage ballat i parlat en el qual se superposen imatges, absurds, descripcions, accions, pràctiques, veu, moviment i imaginaris.
BIOS:
LAURA ALCALÀ (Barcelona 1989)
treballa com a artista independent de la dansa tot combinant projectes de creació, interpretació, pedagogia i projectes comunitaris. Com a ballarina treballa amb coreògrafs com Pere Faura, Roberto Olivan, Vero Cendoya o Àngels Margarit. Com a creadora, lʼany 2015 presenta “ Larga Vida a los sueños” i al 2016 “Call me Jero” arrel de ser sel·leccionada pel projecte Re-mou-te de l’APDC. L’any 2017 crea “Landing Us” per a la Jove Companyia de l’ Escola Municipal de Celrà i “These bodies” amb un col·lectiu de dones a Eslovàquia. Lʼany 2017 és resident a La Caldera dʼon sorgeix “La posibilidad de ser” un solo en procés que vol ser estrenat lʼany 2019. És coordinadora de dansa del projecte “Planters” de Conarte. Dins la mateixa associació imparteix classes de dansa dins el projecte “Planters” a l’IES Salvador Espriu de Salt i a l’Escola La Farga de Salt a on l’any 2018 co-dirigeix lʼespectacle “El cos es cola” (suportat per la beca Art For Change de La Caixa) creat i interpretat per 80 estudiants de quart dʼESO i que s’estrena al Festival Temporada Alta 2018. També dins Conarte l’any 2018-19 co-dirigeix el projecte “Correu Brossa”. Col·labora amb el projecte Barris en dansa d’Alvaro de la Peña per a una creació específica per a la Quinzena Metropolitana de Dansa que es presentarà al març 2019 en el marc del festival. Desde 2019 és professora de l’assignatura de Dansa II a l’ERAM (Centre adscrit a la Universitat de Girona).
EMMA RIBA (Andorra 1990)
sʼha format com a ballarina en diverses escoles de Barcelona (Varium i Àrea, espai de dansa i creació) i acaba els seus estudis a Àustria, graduant-se a lʼescola SEAD (Salzuburg Experimental Academy of Dance). Treballa com a ballarina amb la companyia francesa EX-NIHILO (projecte euro-mediterrani Shapers), amb la companyia Cielo RasO, amb Willi Dorner i Zsuzsa Rozsavolgyi. Lʼany 2018 treballa amb lʼartista de circ Ayoub Kerkal creant la peça “OUI et NON” amb el suport de lʼInstituto Cervantes de Casablanca i estrenada al festival “Les rencontres choregraphiques de Casablanca”, és coreògrafa i intèrpret en els espectacles multimèdia Guinnungagap (2017) i Clown Palace (2016) del cineasta Daniel Arellano i col.labora amb el guitarrista David Font en la peça site-specific “Habitant espais”.
US BACK IN TOWN
és el col·lectiu conformat per l’Emma Riba i la Laura Alcalà que es coneixen estudiant a lʼescola “AREA. espai de dansa i creació”, compartint interessos generen un espai comú en el qual decideixen investigar. Col.laboren prèviament en peces de lʼuna i de lʼaltra i l’any 2016 decideixen començar a crear conjuntament. Lʼany 2017 creen la peça “Aurèlia, Amèlia i Carles. Los detectives salbajos” en col.laboració amb lʼactor David Menéndez, una peça coproduïda per lʼENA (Escena Nacional dʼAndorra) que ha estat presentada al “Certamen Coreográfico de Madrid”, dins la programació de lʼENA 2017 a Andorra i al festival “Desembre en dansa” de Celrà. El mateix any col.laboren amb el projecte de dansa comunitària COMPLICITATS de Barris en dansa de lʼÁlvaro de la Peña, creant la peça “FOTOGRAM@S”. Lʼany 2018 donen una volta més al seu treball i decideixen posar nom a la seva relació constituïnt-se com a col.lectiu amb el nom dʼUS BACK IN TOWN. Aquest mateix any creen la peça “A la panxa del bou” que ha estat presentada en el festivals “ONADAance” de Palamós 2018, “Ripollesdansa” 2018, “Nómada” de El Salvador 2019 i l’”Una hora de dansa” de Sant Cugat programat dins de la Quinzena Metropolitana de Dansa 2019. L’any 2019 estan en fase de recerca i creació a partir de “POLS”: un viatge estètic tridimensional conformat per una escultura en moviment que genera formes i figures que conviden a la hipnosi del qui les mira i a la múltiple significació de les mateixes. Paral·lelament, treballen per a crear una videodansa, en col·laboració amb la videoartista Clàudia Barberà, basada en la mateixa hipnosi així com en la descontextual·lització i la desmembració dels cossos. L’any 2019 son sel·leccionades pel projecte “Balla’m un llibre” de l’APDC i la Generalitat de Catalunya per a dur a terme la peça “Olor de menta” a partir de poemes escènics de Joan Brossa. “Olor de menta” està en fase de creació amb el suport del C.C.Barceloneta i amb la residència de La Visiva (Juny 2019) i serà presentada per biblioteques del territori català a partir del 3 de juliol. Paral.lelament al treball de creació, la Laura i lʼEmma imparteixen el taller “Travesses” a on comparteixen diferents pràctiques, dinàmiques i eines de creació que utilitzen en el seu treball coreogràfic.
Mostra passada:
22-06-2019 20:30Gratuït